За нас

Кои сме ние
Вико ООД

Фирма ВИКО ООД е създадена през 1995 г. в град Пловдив първоначално като търговска фирма, която предлага резервни части, аксесоари и филтри за превозни средства. От 1998 г. до момента фирмата е съсредоточена главно в основната си дейност – производство на филтри и филтърни елементи за мобилна техника, индустриални машини и инсталации за прахово боядисване, но също и във внос и търговия на филтри и филтърни елементи – за климатични системи, за пътно-строителни машини, за леки, лекотоварни и товарни автомобили, за селскостопанска и подемна техника и много други.

 

Днес ВИКО ООД е сред лидерите на българския пазар в своята дейност. Филтърните елементи на фирмата са продукти с високо качество, съобразени с изискванията на пазара и с препоръките на елитни производители във филтърната индустрия. Ефективността им е гарантирана от вложените материали, доставяни от водещи европейски фирми в областта на филтърното производство. Фирмата е дългогодишен официален дистрибутор на FERRA FILTER.

Какво можем да ви предложим
Производство

Основната дейност на фирмата е производството на въздушни и кабинни, маслени, горивни и хидравлични елементи за пречистване на технологични течности за всякакъв тип техника. Изработваме мрежа от просечена ламарина и механично обработени детайли.